Aquesta web fa servir galetes que fan la navegació molt més fàcil.
Glaucoma
La detecció a temps és clau

El glaucoma és la primera causa de ceguesa al món. Pot causar una disminució de visió severa i irreversible. Per aquest motiu la detecció a temps del glaucoma és clau per millorar el seu pronòstic.

La finalitat del tractament del glaucoma és conservar la visió i la qualitat de vida de la persona.

Recomanem fer una visita a l'oftalmòleg sempre que hi hagi antecedents familiars de la malaltia i a partir dels quaranta anys.


Què és el glaucoma?
El glaucoma és una malaltia del nervi òptic, en molts casos crònica, en què la pressió intraocular alta és el principal factor de risc. En la majoria de casos la persona no s'adona de la malaltia fins que la deterioració del nervi òptic es troba en fase avançada.


Com es tracta el glaucoma?
Per descartar el glaucoma cal una revisió oftalmològica bàsica que inclou la mesura de la pressió intraocular i un examen del fons de l’ull. Si l'oftalmòleg ho considerés oportú, es recomanarien altres proves diagnòstiques —paquimetria, campimetria, tomografia de coherència òptica (OCT).

El tractament s’inicia amb l'ús de diferents col·liris per disminuir la pressió intraocular. En alguns casos, és necessària una intervenció quirúrgica per mantenir la pressió a nivells baixos.